Leven & Laten Leven

 

Een losstaande serie in een zgn. alternate universe, die voornamelijk speelt met de cast van rond 1989/1990 (zie tevens cast en credits). Elk deel staat ongeveer gelijk aan een aflevering.

De rode draad van het verhaal is gericht op David Ratcliffe, die naast de doorsnee FD-avonturen te maken krijgt met de asielzoekersproblematiek en met een schier onmogelijke liefde.

Rating: G - PG 13

 

deel 1: Toeristische Attractie

Een Nederlandse toeriste duikt op in Coopers Crossing. Ze blijkt speciaal voor de Flying Doctors daarheen gekomen te zijn. DJ en David wedijveren om haar alles te laten zien. Chris moet een bevalling begeleiden en stuit op een verrassing.

Rating: PG

 

deel 2: Vragen zonder Antwoord

David wordt vrijwel onvoorbereid naar een clinic in een asielzoekerskamp gestuurd. Hij is geschokt door wat hij daar ziet en hoort. Intussen probeert DJ Annika in te palmen. Maar Annika biedt David een luisterend oor als hij terugkomt, met in haar ogen ietwat voorbarige gevolgen.

Rating: PG 13

 

deel 3: Detectiefje met Verlos

David zoekt steun bij Chris na zijn ervaringen in het asielzoekerskamp. Annika ziet een bankroof gebeuren en speelt voor detective; dat loopt echter niet zo best af. David is gek van ongerustheid over haar verdwijning, maar Jack suggereert dat ze mogelijk iets met de diefstal te maken heeft. Na een wat late aanwijzing van Nancy gaan ze samen op onderzoek uit.

Rating: G

(LET OP: één scène (het gesprek van David en Chris) zou ik raten als PG 13!)

 

deel 4: Het Onmogelijke

David en Annika hebben het moeilijk met Annika´s aanstaande vertrek. Ze willen alles uit de laatste dagen halen wat erin zit, maar dat leidt ook tot spanningen. Ondertussen is er een meisje gaan slaapwandelen tijdens een kampeeruitje in de bush. Een grootscheepse zoekactie wordt op touw gezet. Ver van de plek waar ze verdwenen was vinden David en Annika haar toevallig. Wat lijkt te leiden tot een ´eind goed, al goed´-ontknoping, ontaardt echter in grote verwarring.

Rating: PG

 

deel 5: Vechten voor het Leven

David belast zich met het oplossen van het raadsel Olivia. Na een zware nachtdienst komt er bericht dat Kiara moet bevallen. Ze moet met de Nomad uit Yara Yara gehaald worden voor de keizersnee, maar dat veroorzaakt zowel logistieke als personele problemen. En wanneer de bevalling dan vlugger verloopt dan voorzien... Intussen heeft Mrs. Carnegie haar eigen conclusies getrokken uit Annika´s verlengde verblijf in de Crossing.

Rating: PG 13

 

deel 6: Een Doodgewoon Geval van Maanziekte

Een volledige maansverduistering zorgt voor onrust in de Crossing. David wordt belaagd door twee verliefde tieners. Op verzoek van Kiara koopt Kate bij Mrs. Carnegie een boekje: ´Hoe moet ons kindje heten? ´ Binnen de kortste keren weet het hele dorp dat Kate zwanger is; alleen Kate zelf weet van niks. Debbie is het geplaag over haar eeuwige vrijgezellenstatus beu en verzint in een opwelling een vroegere minnaar. Maar waar loopt de grens tussen fantasie en werkelijkheid?

Rating: G

 

Cast en credits voor het verhaal Leven & Laten Leven

 

Meer afleveringen in de pen! Aan deel 7 (Een dag vol verrassingen) wordt bijvoorbeeld hard gewerkt. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de verdere consequenties van de appelflappen met liefdesbriefjes? Of naar een ontmoeting met Davids broer Joss? Of naar onvoorziene ontwikkelingen tussen Debbie en haar verzonnen minnaar? Of naar DJ´s wedervaren als die van nood ineens voor arts moet spelen?

 

Houd deze site dan in de gaten!

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

The Flying Doctors is the property of Crawford Productions.

No copyright infringement is intended,

and no money is being made by the publication of these stories on the internet.

 

The home of these stories is www.konarciq.net.

Downloading and printing of these stories for private use only.

For all other forms of publication and distribution is the clearly stated, written permission of the author required.

 

E-mail

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

Terug naar de FD-fanfiction index

 

Foto´s uit The Flying Doctors

 

De echte Flying Doctors

 

De TV-serie

 

 

home