Welkom in de Bibliotheek van de Januaraanse Ambassade!

 

 

In de Bibliotheek van de Januaraanse Ambassade vind je ALLE boeken van de hele wereld! En aangezien de klokken er geen wijzers hebben (en er dus geen tijd voorbij gaat), kun je er heerlijk lezen!

 

 

Je bent nu aan de andere kant van de deur. Je bevindt je in de Januaraanse Ambassade: een plaats zonder tijd, want alle klokken zijn er van hun wijzers beroofd. (En digitale klokken zijn streng verboden!) Stel je voor: een plaats zonder tijd! Daar kun je nog eens heerlijk lezen! Zonder te hoeven denken aan alles wat nog moet en waar je straks nog heen moet!

 

In de Januaraanse Ambassade is natuurlijk ook een Bibliotheek. Een Bibliotheek met een hoofdletter, want hij is zo groot en zo onoverzichtelijk als een labyrint. In de Bibliotheek van de Januaraanse Ambassade bevinden zich alle boeken van de hele wereld. Dus als je van lezen houdt, is er geen betere plek denkbaar!

Gelukkig is de Ambassadeur erg gastvrij. Iedereen die de weg naar de Januaraanse Ambassade weet te vinden is er welkom. Als reiziger, als gast, als asielzoeker, wat je maar wilt. Je moet er alleen wel een opdracht voor vervullen. Wat die opdracht precies inhoudt, weet alleen de Ambassadeur. En die krijg je nooit te zien. Maar misschien is dat wel je opdracht: te weten komen wie de Ambassadeur is...?

Wellicht kunnen de boeken in de Januaraanse Bibliotheek je helpen. Je hebt er in ieder geval tijd in overvloed. En de Bibliothecaris is je graag behulpzaam. Kun jij ontraadselen wie de Ambassadeur is?

 

Word je al nieuwsgierig? Samen met de Bibliothecaris heb ik een kleine boekenlijst opgesteld. Deels om je te helpen je opdracht te vervullen, deels gewoon om je kennis te laten maken met een aantal juweeltjes in de literatuur voor de jeugd. Volg de links hieronder maar om te kijken of er ook iets van jouw gading bij is!

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

Wie is de Ambassadeur?

En boekentips voor het oplossen van andere Januaraanse raadsels: De weg naar de cel

 

Januaria? Jaguari, Jaguariaiva, Jaguaruna...

Waar staat de Januaraanse Ambassade?

 Nieuw! Ik heb een model gevonden!

 

 

Verhalen over zoektochten: Waar hoor ik thuis?

 

Bijna Vergeten Verhalen & Gedichten: Het Vergeetboek

 

Decennialang columns en verhalen schrijven: Scheherazade / Maria Oomkens

 

Twee namen, één auteur, en een heleboel boeken: Guus Betlem / Freddy Hagers

 

Heal the world: 5 stories to make this a better place 

 

 

In voorbereiding (gerekend in Januaraanse tijd):

 

Aanraders van de Bibliothecaris en mij: Januaraanse boekenlijst

 

Een wereld van fantastiek: De boeken van Tonke Dragt

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

home