Magda“s Dagboek

 

       "Waar hoor ik thuis?"

 

                                                    en daaraan gerelateerde verhalen

English  

 

David Ratcliffe (Brett Climo) and Magda Heller (Melita Jurisic) in The Flying Doctors.Magda“s eigen verslag van haar belevenissen tijdens haar periode bij de Flying Doctors in Coopers Crossing. Het is tevens een uitwerking van mijn hypothese dat er achter Magda“s vertrek iets heel anders zat dan die uit het niets opgevoerde onmogelijke liefde voor Guy. Als ik Magda“s afleveringen bekijk, kom ik namelijk tot de conclusie dat Magda helemaal niet van Guy hield, maar van David.

Haar dagboek maakt duidelijk hoe, wat en waarom. Het is een persoonlijk getinte beschrijving van de afleveringen 159 t/m 173 vanuit Magda“s standpunt, alsmede een aantal toevoegingen ter verklaring van onduidelijkheden, en ter overbrugging van afleveringen waarin ze niet of nauwelijks voorkwam. 

Mijn ervaring op internet heeft me geleerd dat Magda Heller niet bijzonder populair is bij de meeste FD-fans. Toch zou ik vooral ook de fans van David Ratcliffe willen aanraden dit verhaal te lezen; doordat Magda“s verhaal nogal sterk op hem gericht is, zal het lezen van Magda“s dagboek zeker voor hen geen teleurstelling zijn!

Let op: de Nederlandse versie volgt Magda“s taalontwikkeling, en gaat dus langzaam maar zeker in het Engels over!

Rating: PG 13

 

Waarom dit dagboek:

voorwoord

 

Melita Jurisic as dr. Magda Heller in The Flying Doctors.

 

proloog: Fragmenten uit het dagboek van dr. Magda Heller uit de jaren voordat ze naar Australiė kwam, waaruit duidelijk wordt hoe en waarom ze besloot om naar Australiė te emigreren en bij de RFDS te gaan werken.

 

 

David Ratcliffe (Brett Climo) and Magda Heller (Melita Jurisic) in The Flying Doctors.aflevering 159: A Place Where You Belong

De Duitse arts Magda Heller arriveert in Australiė om bij de Flying Doctors te gaan werken. Ze wordt direct bij aankomst al naar een lastige patiėnt gestuurd. Wachtend op het vliegtuig terug voegt David zich bij haar, en Magda valt als een baksteen voor haar nieuwe collega. Maar wanneer er de volgende dag een ongeluk plaatsvindt, waarbij ze slechts op zeer primitieve wijze kunnen helpen, ziet Magda in dat het leven in de Australische Outback te hard voor haar is, en ze besluit de RFDS meteen weer te verlaten.

 

aflevering 160-161: Break Away + Billie and Petereuzespin

Magda doet haar eerste ervaringen op met het dagelijks leven als flying doctor. Dat gaat niet altijd van een leien dakje, want niet alle mensen in het district hebben het begrepen op een buitenlandse arts, en dan ook nog een vrouwelijke... David fungeert zo“n beetje als haar steun en toeverlaat, met wie ze ook het nodige plezier heeft.

Op de achtergrond spelen de gebeurtenissen uit de afleveringen Break Away en Billie and Pete, waarmee Magda zelf niets te maken had.

 

Brett Climo as dr. David Ratcliffe in The Flying Doctors.Tip: Als je geen moeite hebt met het lezen van Engels, is het zeker aan te raden ook de Engelstalige index eens te bekijken. Niet alleen zijn daar verscheidene andere afleveringen van Magda“s Dagboek te vinden, maar ook een aantal min of meer losstaande verhalen die aan Magda“s Dagboek gerelateerd zijn. Onder andere een verhaal waarin verteld wordt hoe het verder was gegaan als David wel weggegaan, maar niet van die rots gekukeld was!

 

 

Cast & credits voor het verhaal Magda“s Dagboek

 

Fotoserie bij Magda“s Dagboek

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

The Flying Doctors is the property of Crawford Productions.

No copyright infringement is intended,

and no money is being made by the publication of these stories on the internet.

 

The home of these stories is www.konarciq.net.

Downloading and printing of these stories for private use only.

For all other forms of publication and distribution is the clearly stated, written permission of the author required.

 

E-mail

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

Terug naar de FD-fanfiction index

 

Foto“s van The Flying Doctors

 

De echte Flying Doctors

 

De TV-serie

 

 

home